Etusivu arrow Keskustelu Foorumi
obd.fi - keskustelufoorumi  


<< Alkuun < Edellinen 1 2 Seuraava > Loppuun >>
jaripetteri

 
OBD-DIAG 4000 -adapterin kanssa toimivat ohjelmat - 25.01.06 11:31 OBD-DIAG 4000 on todellinen monitoimityökalu halliten useimmat markkinoilla olevat ohjelmat. Adapterin mikrokontrolleri on myös päivitettävissä joten uusien ominaisuuksien lisääminen ei ole mahdotonta jälkeenpäinkään.

Adapterissa on erillinen KKL-painike joka aktivoi KKL-tilan jossa esim. VAG-COM ja VOL-FCR ohjelmat toimivat.

AGV 4500 -diagnostiikkalaite toimii PC:hen liitettynä kuten OBD-DIAG 4000 -adapteri ja tukee samoja ohjelmia. Eri toiminta moodit ovat valittavissa laitteen omalta näytöltä.

Ross-Tech:n VAG-COM

VAG-COM lienee ohjelmista tunnetuin ja se on tarkoitettu VAG-konsernin autojen tutkimiseen. Ohjelmasta löytyy ilmaisversio valmistajan kotisivuilta ja myös pelkästään ohjelman rekisteröinti on mahdollista sivujen kautta. Rekisteröinti avaa ohjelmasta ominaisuuksia, jotka ovat ilmaisversiossa "lukittu". Esimerkiksi vikakoodien lukeminen onnistuu ilmaisversiolla, mutta niiden poistoon tarvii rekisteröidyn version.

Ross-Tech:in latausivut, josta tuo versio 311.2 toimii OBD-DIAG 4000 -adapterissa. Uudempi 409.1 toimii myös mutta KKL-tilassa adapteri ei tue CAN-väylää eli VAG-COM:n CAN-väylä toiminnot eivät ole käytössä. VAG-konsernin autoissa CAN-väylä diagnostoinnissa on käytössä esim. Golf V -pohjalevyllä olevissa sekä noin -04 alkaen kaikissa uusissa malleissa.

Ohjelman uusin versio 5xx.x vaatii Ross-Techin oman adapterin käyttöä jonka sisällä on mikrokontrolleri juttelemassa VAG-COM -ohjelman kanssa ja näin ohjelma tarkistaa onko kyseessä Ross-Techin oma adapteri ja suostuu juttelemaan vain sen kanssa. Uusinta ohjelmaa ei edes pysty rekisteröimään erikseen vaan ainoastaan ostamalla adapterin noin 350-400e:n hintaan.

Pelkän ohjelman registeröinti Ross-Techillä maksaa $99.

FreeDiag

FreeDiag on nimensä mukaan ns. vapaa ohjelma ja toimii Linux käyttöjärjestelmissä. Itse en ole tätä vielä koittanut, mutta tuettujen kaapelien listalta löytyy Jeffin kaapeli eli pitäisi toimia. Ohjelma on ilmeisesti kuitenkin vielä keskeneräinen ja mitään varsinaista tuote tukea tuolle ei löydy. Jos joku on tätä koittanut kuulisin sitä mielelläni.

FreeDiagia on aloitettu kehittämään uudelleen ja toivottavasti siitä tulee äkkiä uusia versioita ja mahdollisesti graffisella käyttöliittymällä, nämä ovat suunnitteilla kyllä. Myös ns. LiveCD on kuulemma tulossa eli ei välttämättä tarvitse asentaa Linuxia koneeseen vaan pyöräyttää se vaan FreeDiagin ajaksi pystyyn CD:ltä koskematta kiintolevyllä olevaan tavaraan.

VOL-FCR

VOL-FCR on Volvoissa toimiva diagnostiikka ohjelma mutta ei ilmeisestikkään toimi kaikissa malleissa. täällä jonkinlainen lista tuetuista malleista.

Sivulla sanotaan että Ross-Techin USB:t ei pelitä mutta tämä johtuu siitä että noissa ei voi tehdä virtuaalista sarjaporttia jolla ohjata VOL-FCR:n etsimään autoa oikeasta portista mikä jaripetteri.net:n adaptereilla on mahdollista kuin myös ODB-DIAG 4000:lla..

ECUExplorer

ECUExplorer on Subarussa toimiva ohjelmisto ja jaripetteri.net:n USB-OBD -adapteri tuntuisi toimivan kyseisen ohjelman kanssa joten myös OBD-DIAG 4000 on yhteensopiva. Ilmeisesti ECU:lle kirjoittaminen ei tuolla mun adapterilla kuitenkaan onnistu mutta tämä ei välttämättä ole niin huono juttu kun miltä kuullostaa... tutkin pystynko tekemään muutoksia adapteriin jotta ECU:lle kirjoittelukin onnistuisi. Kokemuksia käyttäjiltä kaivataan.

Ohjelma on käsittääkseni ainakin toistaiseksi ilmainen.

ElmOScan

Myös kotimainen ElmOScan on yhteensopiva, koska käyttää ELM-piiriä.

ScanTool

ScanTool ELM-piirillä on yhteensopiva. Scantool on alunperin Windows ohjelmisto mutta ainakin Gentoo Linuxia varten löytyy valmistajan sivuilta binääri.

muut Elm-pohjaiset ohjelmat

Myös muut ELM-piiriin pohjautuvat ohjelmat ovat todennäköisesti yhteensopivia OBD-DIAG 4000 -adapterin kanssa ja näitä ilmestyy kokoajan lisää.

Lisää ohjelmia:


Ohjelmasta riippuen yhteys pitäisi saada kaikkiin -01 jälkeen valmistettuihin bensiinikäyttöisiin ja -03 jälkeen valmistettuihin dieselkäyttöisiin henkilöautoihin. Jotkut ohjelman toimivat myös vanhemmissa ja näistä löytyy lisätietoa ohjelman valmistajan kotisivuilta. Koitan kerätä tänne jatkossa lisää linkkejä ohjelmiin.

Yhteistä:

Serialeja, häkkejä ja muita karkkeja ei kannata tiedustella minulta. Jos tuntuu ettei halua maksaa ohjelman tekijälle korvausta tehdystä työstä niin tuo FreeDiag ja Linux ovat ilmaisia kuten suurin osa ohjelmien kokeiluversioistakin.
Sähkö on sinistä ja sattuu...
  | | Rekisteröimättömät käyttäjät eivät voi jättää viestejä.
jaripetteri

 
Re: OBD-DIAG 4000 -adapterin kanssa toimivat ohjelmat - 19.06.06 19:19 ProScan lisätty... Sähkö on sinistä ja sattuu...
  | | Rekisteröimättömät käyttäjät eivät voi jättää viestejä.
jaripetteri

 
Re: OBD-DIAG 4000 -adapterin kanssa toimivat ohjelmat - 12.09.06 18:50 Scantool:ista myös Gentoo Linuxissa toimiva versio valmistajan sivuilla ladattavissa. Sähkö on sinistä ja sattuu...
  | | Rekisteröimättömät käyttäjät eivät voi jättää viestejä.
rainman

 
Vs:OBD-DIAG 4000 -adapterin kanssa toimivat ohjelm - 10.04.07 17:08 Ymmärsinkö oikein etä Tuolla OBD-DIAG 4000 adapterilla ei saa CAN väylästä tietoja Vag-Comin kanssa?
Onko jotain adapteria millä se onnistuisi?
Tarkoitus olisi päästä kiinni uudempien volkkareiden vikatietoihin.
  | | Rekisteröimättömät käyttäjät eivät voi jättää viestejä.
jaripetteri

 
Vs:OBD-DIAG 4000 -adapterin kanssa toimivat ohjelm - 10.04.07 19:14 Ymmärsinkö oikein etä Tuolla OBD-DIAG 4000 adapterilla ei saa CAN väylästä tietoja Vag-Comin kanssa?

Onko jotain adapteria millä se onnistuisi?

Tarkoitus olisi päästä kiinni uudempien volkkareiden vikatietoihin.


Juuri näin eli CAN-väylää ei ole tuettuna ei-Ross-Tech adaptereissa. Tämä johtuu siitä että jos tuollaisen adapterin tekee rikkoo Ross-Techin tekijänoikeuksia ja tapahtuu laiton toiminta. Ainoastaan Ross-Tech itse saa tehdä ja myydä CAN-väylään sopivia adaptereita VAG-COM:lle.

CAN-väylän kautta pääsee Scantoolilla VAGsakin geneerisiin EOBD/OBD2-tietoihin käsiksi. Toki VAG-COM valmistajakohtaista dataa kaivavana pääsee paljon syvällisempiin tietoihin kiinni.

Viestiä muokannut: jaripetteri, aika: 10.04.07 19:16
Sähkö on sinistä ja sattuu...
  | | Rekisteröimättömät käyttäjät eivät voi jättää viestejä.
Propulsion

 
Vs:OBD-DIAG 4000 -adapterin kanssa toimivat ohjelm - 24.01.08 23:27 Mulla on tollanen obd-diag 4000. Pääsen sillä ja vag-comilla (311.2) katsomaan ja nollaamaan tollasen -07 Skoda Octavian moottorin vikakoodit, mutta muihin moduuleihin sillä ei pääse. Onko ne muut modulit can-väylän perässä, vai missä mättää? Piti coming home/leaving home valot koodailla päälle, mutta eipä onnistunutkaan Onnistuukohan jollain muulla ohjelmalla tuon obd-diag 4000:n kanssa, vai onko hommattava ross-techin adapteri tai koodautettava jossain huollossa?
  | | Rekisteröimättömät käyttäjät eivät voi jättää viestejä.
<< Alkuun < Edellinen 1 2 Seuraava > Loppuun >>

Tarjouksessa


OBD-DIAG 4000 -adapteri
OBD-DIAG 4000 -adapteri
€109.90 (sis. 24 % alv)
€69.90 (sis. 24 % alv)
Säästät: €40.00


Diamex DX35 -adapteri
Diamex DX35 -adapteri
€89.90 (sis. 24 % alv)
€69.90 (sis. 24 % alv)
Säästät: €20.00


ELM327 Bluetooth Mini -adapteri
ELM327 Bluetooth Mini -adapteri
€39.00 (sis. 24 % alv)
€37.70 (sis. 24 % alv)
Säästät: €1.30


V-Checker V401 BMW -lukija
V-Checker V401 BMW -lukija
€159.90 (sis. 24 % alv)
€149.90 (sis. 24 % alv)
Säästät: €10.00